Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wszystkie składniki, oprócz oleju, dokładnie wymieszaj. Powstanie gęsta masa na pączki.
Z masy twarogowej uformuj niewielkie pączki (ok. 3,5 - 4 cm średnicy).
Delikatnie wrzucaj pączki do gotującego się oleju. Uważaj, aby olej nie prysnął na Ciebie. Smaż pączki po kilka minut z każdej strony tak, aby były rumiane.
Po upieczeniu posyp cukrem pudrem.